Tájékoztató a digitális oktatásról

Tisztelt Szülők és Tanulók!

A kormány döntése alapján 2021. március 8-tól az általános iskoláknak digitális munkarendre kell átállniuk. Annak érdekében, hogy a tanítás-tanulás folyamata a legkevesebb problémával folytatódjon az online térben, ezért kérjük az alábbiak betartását!
1. A digitális tanrendben órarend szerint folytatódik az oktatás, tehát a tanulók a napi órarend szerint kapják meg a feladataikat. A feladatokat a KRÉTA felületén rögzítik a pedagógusok minden nap 8 óráig, valamint felteszik a feladatokat a Google Classroomba is. Az elkészített feladatokat a Google Classromban várjuk vissza a pedagógusok által megjelölt határidőre.
2. A digitális tanrendbe minden tanulónak be kell kapcsolódnia, és a kiadott feladatokat el kell készítenie.
3. Az otthoni munka ellenőrzésének formájáról minden pedagógus tájékoztatja tanítványait. A tanulóktól beérkezett munkákkal kapcsolatos visszajelzések a Classroomon keresztül történnek, a munkákat érdemjegyekkel, illetve szövegesen a KRÉTA rendszerben értékeljük.
4. Kérjük, hogy az elkészített feladatokat ne a Facebookon, illetve ne Messengerben küldjék el! Ezek a felületek nehezen követhetők a pedagógusok számára, emellett használatuk adatvédelmi aggályokat is felvet.
5. Kérjük a Szülőket, hogy ösztönözzék gyermekeiket a tanítási időben megszokott napirendre és a mindennapos tanulásra! Kérjük, hogy a tanulók a délelőtti órákban végezzék el a feladataikat! A délutánt használják ki a pihenésre, legyenek a levegőn, az udvaron, mozogjanak, kapcsolódjanak ki!
6. A felzárkóztató és fejlesztő foglalkozások a digitális oktatás ideje alatt elmaradnak.
7. Kérdés, probléma esetén kérjük, hogy munkaidőben forduljanak mind a tanulók, mind a szülők az érintett pedagógushoz, osztályfőnökhöz!
8. A hivatalos ajánlások azt kérik a szülőktől, tanulóktól, hogy a digitális tanrend ideje alatt a gyerekek maradjanak otthon, ne érintkezzenek csoportosan a többi gyerekkel, mert az a vírus terjedését eredményezi.
9. Amennyiben nem sikerül valakinek a KRÉTÁ-ba belépni, a 76-536-210 telefonszámon tudunk segítséget nyújtani.
Jó egészséget kívánok mindenkinek! Vigyázzanak magukra!

Tóthné Détári Gabriella
intézményvezető